Työllisyysrahasto on täällä kahden kuukauden päästä

Heikki Ellonen

Ellonen Heikki j-ryhmäKesä- vai talviaika lienee yksi polttavimmista kysymyksissä Suomessa, jos katsoo sitä innokkuutta, jolla aiheeseen otetaan kantaa mielipidesivuilla, somessa, kyselyissä jne. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että yksi ajanjakso on päättymässä ja uusi alkamassa: Koulutusrahasto ja Työttömyysvakuutusrahasto yhdistyvät vuodenvaihteessa Työllisyysrahastoksi.

Niin kuin muutokset yleensä, myös rahastojen yhdistyminen on teettänyt runsaasti töitä kummankin rahaston henkilökunnalle. Mukaan on mahtunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita; onhan tehtävää ollut tosi paljon. Osana yhdistymistä on luotu uusi graafinen ilme, varauduttu yhdistämään kahden rahaston taloudet yhdeksi, pidetty huolta siitä, että yhdistyminen entisestään parantaa asiakaspalvelua jne.

Kaikki tämä koituu niiden hyödyksi, jotka tarvitsevat ansiosidonnaista työttömyysturvaa tai tukea kouluttautumiseen aikuisiällä.

Aikakausi muuttuu muutenkin. Kansallinen tulorekisteri aloittaa vuodenvaihteessa ja tulee helpottamaan suuresti yritysten ja muiden työnantajien hallinnollisia rutiineja. Yhteiskunta astuu yhden askeleen lisää kohti yhden luukun periaatetta, eli helpotetaan tältäkin osin yhteiskunnan jäsenten toimintaa. Työttömyysvakuutusrahastossa tätä siirtymää on valmisteltu jo parin vuoden ajan, ja eri projektit ovat luoneet kyvykkyyksiä, joiden avulla myös Työttömyysvakuutusrahasto on ensimmäisten joukossa tukemassa tätä kehitystä.

Muutokset merkitsevät ja ovat merkinneet jatkuvaa toimintojen kehittämistä yhä paremman asiakaskokemuksen aikaansaamiseksi.

Tammikuun alku ei merkitse kehitystyön pysähtymistä vaan päinvastoin. Uudella yhdistyneellä rahastolla on entistä leveämmät hartiat kehitystyöhön, ja mahdollisuudet asiakaskunnan palvelemiseen parantuvat olennaisesti.

Palaan vielä tuohon kesä- vai talviaika kysymykseen. Uutisten perusteella ratkaisua saadaan odottaa vielä pari vuotta. Sen sijaan Työllisyysrahasto on täällä kahden kuukauden päästä.

Malja sille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s